GurmEko s.r.o., Praha - Svět chutí pro profesionály

     

EXKLUZIVNÍ DRUHY ZÁKLADNÍHO KOŘENÍ

… i v 21 století jsou stále některé druhy koření vzácností a dodají vašim pokrmům nádech jedinečnosti.

    


    

BOBKOVÝ LIST CELÝ RUČNĚ TŘÍDĚNÝ

země původu: Turecko

Charakteristika:

málo polámané, ručně tříděné listy

Možnosti použití:

dekorace, studená kuchyně, běžné vaření

 

 

ESTRAGON LIST ŘEZANÝ

země původu: Francie

Charakteristika:

nadrcené listy z Provence, vysoký obsah silic

Možnosti použití:

saláty, omáčky, polévky, ryby, zelenina

 

 

 

 

CHILLI MLETÉ HABANEROS

pálivost: 180 000 SHU

Charakteristika:

oranžový jemně mletý prášek

Možnosti použití:

speciality s velmi vysokou pálivostí

 

 

CHILLI MLETÉ JALAPEŇOS

pálivost: 50 000 SHU

Charakteristika:

oranžový jemně mletý prášek

Možnosti použití:

speciality s vysokou pálivostí

 

 

 

 

CHILLI KROUŽKY

Charakteristika:

na kroužky nasekané chilli papričky

Možnosti použití:

k dekoraci pokrmů

 

 

CHILLI VLASY

Charakteristika:

na sílu vlasu nakrájené chilli papričky

Možnosti použití:

k dekoraci pokrmů

 

 

 

 

JALOVEC SETÝ CELÝ

země původu: Itílie

Charakteristika:

temně modré velké silně aromatické bobule

Možnosti použití:

pečená divočina, dekorace

    

 

 

KARDAMOM

(tobolky, semena, mletý)

Charakteristika:

tobolky, semena, mletý

Možnosti použití:

silné aromatické čaje, arabská káva, slavnostní pečivo

 

 

 

 

MAJORÁNKA DURYŇSKÁ DRHANÁ

země původu: Thüringen, Německo

Charakteristika:

z významné evropské pěstitelské oblasti s vysokým obsahem silic

Možnosti použití:

polévky, omáčky, saláty

 
 

NOVÉ KOŘENÍ CELÉ

země původu: Jamajka

Charakteristika:

černohnědé bobulky stejné velikosti, intenzivní aroma

Možnosti použití:

polévky, omáčky, marinády, frikasé

 

 

 

 

PAPRIKA MLETÁ (220 ASTA)

Charakteristika:

velmi kvalitní paprika s vysokou barvivostí

    

Možnosti použití:

dekorace, studená kuchyně

      

 

 

PEPŘ BOURBONSKÝ (Piper borbonense)

Charakteristika:

malé drobné černé bobulky s čerstvou bylinnou chutí

Možnosti použití:

pečená červená masa, pernatá a zvěřina, těstoviny, sýry, paštiky

 

 

 

 

PEPŘ BÍLÝ a ČERNÝ CELÝ

země původu: Brazílie

Charakteristika:

brazilská produkce s výrazným aroma

     

Možnosti použití:

ostré pokrmy

     

 
 

PEPŘ DLOUHÝ

    

Charakteristika:

plody ve tvaru jehnědů, zároveň ostrý i mírně sladký, pikantní ostrost trvá jen chvíli

Možnosti použití:

vinné omáčky, sýrové omáčky, chutney, zeleninové směsi, francouzská kuchyně

 

 

 

 

PEPŘ KUBEBOVÝ

Charakteristika:

drobné bobule s krátkou stopkou

Možnosti použití:

pečená červená masa, pernatá a zvěřina, těstoviny, sýry, paštiky

     

 

 

PEPŘ SEČUÁNSKÝ (Fagara)

Charakteristika:

otevřené tobolky pepře

Možnosti použití:

asijské pokrmy, kachny, kuřata

Doporučení: před použitím krátce na pánvi

opražit a odstranit semínka, která jsou hořká

 

 

 

 

PEPŘ TASMÁNSKÝ

(horský)

Charakteristika:

mírná ovocná, ale pikantní chuť

Možnosti použití:

pečená červená masa, pernatá a zvěřina, těstoviny, sýry, paštiky

 

 

SKOŘICE TYČINKY CANELLA

země původu: Cejlon

Charakteristika:

hnědé roztřepené tyčinky

Možnosti použití:

sladké pokrmy, kombinace s rýží a skořicí, indická kuchyň

 

 

 

 

VANILKA BOURBONSKÁ (20 - 22 cm)

země původu: Madagaskar

Charakteristika:

černá elastická tobolka

     

Možnosti použití:

nákypy, pudinky, zmrzlina, deserty, telecí maso, humr, míchané alkoholické i nealkoholické nápoje

 

 

ZÁZVOR KANDOVANÝ

země původu: Fidži

Charakteristika:

kostičky s pikantní a neobvyklou pálivostí, neobsahuje tvrdou dřeň

Možnosti použití:

směsi s jiným kandovaným ovocem, příprava čaje, deserty v kombinaci s čokoládou, alkoholické nápoje