GurmEko s.r.o., Praha - Svět chutí pro profesionály

     

KOŘENÍCÍ SMĚSI

Neomezená fantazie je to, co charakterizuje kořenící směsi firmy GurmEko. Vytvořte si neopakovatelné gurmánské zážitky …

 

Směs neobsahuje

Glutamát sodný (E621)

Směs neobsahuje sůl

    


    

ADAMOVA ŽEBRA MEDOVÁ OSTRÁ

Charakteristika:

ostrá červenožlutá směs

Možnosti použití:

kombinace medu, koření a chilli na pikantní žebírka

Doporučení: marinádu lze připravit s olejem,

rajčatovým protlakem a čerstvě prolisovanými

rajčaty

 

 

ADAMOVA ŽEBRA MEDOVÁ NEOSTRÁ

Charakteristika:

červenožlutá neostrá směs

Možnosti použití:

kombinace medu a koření na neostrá žebírka

   

    

    

    

 

 

 

 

ADŽIKA GRUZÍNSKÁ SMĚS 

Charakteristika:

nepálivá červenohnědá mletá směs

    

Možnosti použití:

dušená i pečená masa, skopové, jehněčí, ryby, kuře, masové náplně

 

 

AGLIO PEPERONCINI ITALSKÉ 

Charakteristika:

červenožlutozelená hrubá středně ostrá směs italské kuchyně

Možnosti použití:

těstoviny, náplně těstovin, pizza, saláty, grilovaná zelenina, vaječné pokrmy

 

 

 

 

AMAZONSKÉ KOŘENÍ

Charakteristika:

tmavozelená středně hrubá palčivá směs

Možnosti použití:

steaky, masové nádivky

    

 

 

AMERICKÁ STEAKOVÁ SMĚS

Charakteristika:

hnědozelená drcená ostřejší směs

Možnosti použití:

kuřecí, jehněčí, skopové, vepřové maso, ryby, krevety

 

 

 

 

AMERICKÉ BRAMBORY

Charakteristika:

červenohnědá mletá jemně pálivá směs

Možnosti použití:

americké brambory, jiné typy bramborových příloh

    

 

 

AMERICKÉ RUMOVÉ KOŘENÍ

Charakteristika:

tmavohnědá výrazně pálivá směs

Možnosti použití:

vepřová a jiné pečeně

Doporučení: po upečení maso naporcovat,

zalít šťávou, okořenit a ještě chvíli nechat péct

 

 

 

 

ARABSKÉ KOŘENÍ 

Charakteristika:

cihlově červená ostrá mletá arabská směs

Možnosti použití:

pečená a grilovaná masa, luštěniny, zeleninové směsi, pikantní ragú

    

 

 

ASADO

Charakteristika:

jemně pálivá barevná hrubá argentinská směs

Možnosti použití:

kuřecí steaky, těstoviny, dušená a grilovaná zelenina

Doporučení: kuřecí rizoto

 

 

 

 

BARBECUE PREMIUM

Charakteristika:

mletá červená jemně pálivá směs

     

Možnosti použití:

barbecue, ryby

 

 

BRAMBORÁK

Charakteristika:

směs obsahuje přípravek zabraňující tmavnutí bramborákového těsta

Možnosti použití:

bramborák

 

 

 

 

BRAZILSKÁ KOŘENÍCÍ SŮL

Charakteristika:

žlutošedá středně hrubá směs

    

Možnosti použití:

steaky, marinování masa před pečením nebo grilováním, závěrečné dochucení pečeného nebo dušeného masa

 

 

BRUŠETA (bylinková, sýrová, zeleninová)

Charakteristika:

neostré hrubé směsi s vysokým podílem sušených rajčat

Možnosti použití:

směs na tousty ve třech různých chutích

   

    

 

 

 

 

BYLINKOVÉ MÁSLO 

Charakteristika:

zelenočervená hrubá nepálivá směs

     

Možnosti použití:

bylinkové máslo, bylinné polévky, omáčky

 

 

BYLINKOVÉ MÁSLO DELIKATES

Charakteristika:

zelenočervená hrubá nepálivá směs, obsahuje květy levandule

Možnosti použití:

bylinkové máslo, bylinné polévky, omáčky

 

 

 

 

BYLINNÉ KOŘENÍ

Charakteristika:

žlutozelená hrubší neostrá směs

Možnosti použití:

kuřecí maso, vegetariánské steaky ze sójového masa, těstoviny

Doporučení: vyzkoušet v jogurtové marinádě

     

 

 

COUNTRY MIX NA STEAK I ROŽEŇ

Charakteristika:

červenozelená středně hrubá nepálivá směs

Možnosti použití:

rožnění vepřového a kuřecího masa

Doporučení: v kombinaci (1:1) s Adamovými

žebry na grilovaná kolena, v marinádě

nechat nejlépe přes noc

 

 

 

 

ČÍNSKÉ KOŘENÍ

Charakteristika:

jemně pálivá oranžová mletá směs

    

Možnosti použití:

kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně

   

 

 

ČUBRICA BULHARSKÁ 

Charakteristika:

žlutozelená nepálivá středně hrubá směs balkánské kuchyně

Možnosti použití:

mletá a sekaná masa, zapékané směsi zeleniny a masa

 

 

 

 

DĚTENICKÉ KOŘENÍ STŘEDOVĚK

Charakteristika:

jemně pálivá červená mletá dětenická směs

Možnosti použití:

marináda na kuřecí stehýnka

Upozornění: pouze firma GurmEko má exkluzivní

právo na výrobu a používání názvu této směsi

 

 

ĎÁBELSK0 KOŘENÍ

Charakteristika:

červená mletá palčivá směs koření

Možnosti použití:

zapékané masové a zeleninové směsi, ďábelské tousty, ostré pokrmy

    

 

 

 

 

 

GARAM MASÁLA  

Charakteristika:

světlehnědá mletá jemně pálivá směs indické kuchyně

Možnosti použití:

grilovaná a rožněná masa, ryby, luštěniny, marináda na kuřecí maso

 

 

GRIL EVITA

Charakteristika:

červená středně hrubá slabě ostrá směs

    

Možnosti použití:

kuřecí, vepřové maso, masové náplně a nádivky

 

     

GRIL SOMBRÉRO

Charakteristika:

červená hrubá mírně pikantní směs

Možnosti použití:

kuřecí maso, vepřové maso

   

     

 
 

GRILOVACÍ KOŘENÍ OSTRÉ

Charakteristika:

červená mletá ostře palčivá směs

Možnosti použití:

grilované kuřecí a vepřové maso

Doporučení: lze použít i při přípravě masa

na pánvi nebo v konvektomatu

 

     

GRILOVACÍ KOŘENÍ NEOSTRÉ 

Charakteristika:

červená mletá neostrá směs

Možnosti použití:

grilované kuřecí a vepřové maso

   

     

 

 

GRILOVACÍ KOŘENÍ SE ŠALVĚJÍ 

Charakteristika:

červená mletá jemně pálivá směs

Možnosti použití:

grilovaní s bylinkami a především šalvějí

Doporučení: déle marinovat, kratší úprava,

aby se bylinky nepřepalovaly

 

     

GRILOVANÁ ZELENINA 

Charakteristika:

světležlutozelená mletá nepálivá směs na zeleninu

Možnosti použití:

cukety, papriky, celerová kolečka, jiná zelenina

 

 

GULÁŠOVÉ KOŘENÍ OSTRÉ

Charakteristika:

červenohnědá mletá ostřejší směs na guláš

     

Možnosti použití:

guláš, paprikáš

 

     

GULÁŠOVÉ KOŘENÍ NEOSTRÉ

Charakteristika:

červenohnědá mletá směs na guláš

Možnosti použití:

guláš, bramborový guláš, paprikáš

 

 

GURMETKA BEZ GLUTAMÁTU 

Charakteristika:

žlutá mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

univerzální koření k dochucení

 

     

GURMETKA HRUBÁ

Charakteristika:

žlutá hrubá nepálivá směs s kousky zeleniny

Možnosti použití:

univerzální koření k dochucení

 

 

GURMETKA JEMNÁ

Charakteristika:

žlutá jemně mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

univerzální koření k dochucení

 

     

GURMETKA PIKANT

Charakteristika:

červenohnědá, středně hrubá pálivá směs

Možnosti použití:

univerzální koření k dochucení

 

 

GURMETKA SPECIÁL

Charakteristika:

žlutá jemně mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

univerzální koření k dochucení

 

     

GURMETKA SPECIÁL OSTRAVA

Charakteristika:

žlutozelená středně hrubá nepálivá směs s viditelnými lístky petržele a celeru

Možnosti použití:

univerzální koření k dochucení

    

     

 

 

GYROS

Charakteristika:

žlutohnědá středně hrubá mírně pálivá směs

    

Možnosti použití:

typický pokrm řecké kuchyně

Doporučení: marinovat a nechat v chladu

odležet

 

     

GYROS ČERVENÝ

Charakteristika:

cihlově červená středně hrubá neostrá směs doplněná bylinkami

Možnosti použití:

grilované kuřecí a vepřové maso, řecké pokrmy

 

 

HARISSA 

Charakteristika:

červená mletá ostrá směs

    

Možnosti použití:

pečená masa, dušená zelenina

 

     

HRANOLKY

Charakteristika:

hnědočervená mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

hranolky, bramborové pokrmy, míchaná vajíčka, slané omlety, topinky, toasty

    

 

 

HŘIBOVÉ KOŘENÍ

Charakteristika:

hnědošedá mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

polévky, omáčky

Doporučení: použít na konci přípravy pokrmu,

dlouhým varem se ztrácí aroma

 

     

CHILLI CON CARNE  

Charakteristika:

světle oranžová mletá ostře palčivá směs

Možnosti použití:

dušené maso, zelenina

   

    

 

 

CHIMICHURI

Charakteristika:

žlutohnědá středně hrubá nepálivá směs

Možnosti použití:

minutky z hovězího, vepřového, kuřecího masa

Doporučení: maso delší dobu v chladu marinovat

 

     

CHOP SUEY 

Charakteristika:

světle okrová mletá ostrá směs

Možnosti použití:

směsi kuřecího masa a zeleniny s rýží, těstoviny, sójové maso

   

 

 

ITALSKÁ BYLINNÁ SMĚS  

Charakteristika:

hnědozelená středně hrubá nepálivá směs

Možnosti použití:

mleté nebo sekané masové směsi, pizza, zeleninové, vaječné, těstovinové a bramborové saláty, marinování masa

 

     

JÁTROVÉ KNEDLÍČKY A PAŠTIKY

Charakteristika:

žlutohnědá mletá pálivá směs

Možnosti použití:

polévková zavářka, dušená játra, ledvinky, pečené skopové, jehněčí,

Doporučení: lze použít v kombinaci se

zkřehčovačem i na klokaní maso

 

 

KABAJAKI

Charakteristika:

zelenobílá středně hrubá nepálivá směs

Možnosti použití:

mořské ryby, rybí polévky, studená kuchyně

   

   

    

 
     

KAJUNSKÉ KOŘENÍ 

Charakteristika:

červená středně hrubá slabě ostrá směs

Možnosti použití:

hovězí pečeně, kuřecí maso

    

 

 

KARIBSKÉ KOŘENÍ

Charakteristika:

barevná hrubá slabě ostrá směs

Možnosti použití:

pečení, rožnění, grilování masa, dušená zelenina

 
     

KARÍ COLOMBO  

Charakteristika:

světlé až červenožluté jemně mleté směsi, nepálivá varianta

Možnosti použití:

masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králík, ryby

 

 

KARÍ DELIKATES 

Charakteristika:

světlé až červenožluté jemně mleté směsi, vyšší podíl kurkumy, žlutá varianta

Možnosti použití:

masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králík, ryby

 
     

KARÍ MADRAS  

Charakteristika:

světlé až červenožluté jemně mleté směsi, anglická, nejužívanější varianta

Možnosti použití:

masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králík, ryby

 

 

KARÍ THAJSKÝ TIP  

Charakteristika:

světlé až červenožluté jemně mleté směsi, silně pálivá varianta

Možnosti použití:

masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králík, ryby

 
     

KMÍNOVÁ KRKOVIČKA 

Charakteristika:

světle hnědá hrubá neostrá směs

Možnosti použití:

vepřová krkovička

 

 

KOHOUTÍ SŮL

Charakteristika:

červená mletá pálivá směs

Možnosti použití:

drůbež, dochucení pokrmů

 

     

KOŘENÍ NA DRŮBEŽ

Charakteristika:

tmavě červená mletá ostrá směs

Možnosti použití:

kuřecí maso, pernatá, jehněčí a skopové maso

 

 

KOTLETY

Charakteristika:

červená mletá ostřejší směs

Možnosti použití:

kotlety, kuřecí maso

 

     

KOUŘOVÁ SŮL

Charakteristika:

nahnědlá aromatizovaná

    

Možnosti použití:

smažená vajíčka, losos, hovězí maso, české šunkafleky, avokádo

Doporučení: dávkovat až na konci úpravy pokrmu

 

 

KOVBOJSKÉ KOŘENÍ S VŮNÍ UDÍRNY

Charakteristika:

žlutozelená hrubá ostrá směs dodávající vůni udírny

Možnosti použití:

steaky připravované na otevřeném ohni a lávových grilech

   

    

 

     

KUŘE APOLLO

Charakteristika:

zelenočervená středně hrubá jemně pálivá směs

Možnosti použití:

pečené kuře, krůtí maso, králík

 

 

KUŘE BONO 

Charakteristika:

tmavě červená středně hrubá nepálivá

    

Možnosti použití:

pečení a grilování drůbeže

 

     

KUŘE GOLD

Charakteristika:

cihlově červená jemná nepálivá varianta „zlatého kuřete“

Možnosti použití:

pečení a grilování drůbeže, krůtí maso, králík

 

 

KUŘE NERO

Charakteristika:

oranžová mletá slabě ostrá směs

    

Možnosti použití:

pikantní kuřecí a krůtí maso, kuřecí rizoto

 

     

KUŘE ORIENTÁLNÍ

Charakteristika:

oranžová mletá slabě ostrá orientální směs

Možnosti použití:

pečení a grilování drůbeže

Doporučení: marinádu připravit se zákysem

nebo jogurtem

 

 

KUŘE PEPÍNO

Charakteristika:

červená hrubší nepálivá směs

Možnosti použití:

pečená kuřata, sekané nebo mleté kuřecí maso

   

   

 

     

MARINOVACÍ SMĚS HOŘČICE - PEPŘ

Charakteristika:

žlutozelená jemná ostřejší směs na maso

Možnosti použití:

marináda na nejrůznější druhy masa

     

 

 

MEXICKÉ KOŘENÍ 

Charakteristika:

červená mletá ostře palčivá směs

Možnosti použití:

marináda na nejrůznější druhy masa, omáčky k fazolím a jiným luštěninám, zeleninové polévky

 

     

MLETÁ MASA

Charakteristika:

červenohnědá středně hrubá ostrá směs

    

Možnosti použití:

mletá a sekaná masa, masové náplně

 

 

MONTREAL STEAK 

Charakteristika:

žlutozelená hrubší ostrá směs s vysokým podílem česneku

Možnosti použití:

steaky z vepřového masa

 

     

NASI GORENG

Charakteristika:

žlutohnědá hrubší neostrá indonéská směs

Možnosti použití:

rýže, kuřecí maso, zelenina, pohanka, dušená zelenina

   

    

 

 

OCHUCENÁ SŮL

Charakteristika:

    

Možnosti použití:

rybí saláty, tataráky z lososa

vyrábí se na základě objednávky

Varianty: česneková, cibulová, celerová, bylinková.

 

     

PAELLA

Charakteristika:

oranžová jemně mletá pálivá španělská směs

Možnosti použití:

paella, dušená zelenina, zeleninové polévky

    

 

 

PAMPA ARGENTINA

Charakteristika:

červenohnědá hrubší nepálivá směs

Možnosti použití:

grilovaná masa a koleno

Doporučení: vyžaduje delší dobu marinování

 

     

PAŠERÁCKÉ KOŘENÍ NA ROŽEŇ 

Charakteristika:

žlutá hrubá nepálivá směs

Možnosti použití:

rožnění selat, steaky z kuřecího i vepřového masa

 

 

PEPŘ CITRÓNOVÝ 

Charakteristika:

okrová hrubá pálivá směs s citrónovou kůrou

Možnosti použití:

minutky, steaky, ryby, marináda na zvěřinu

    

 

     

PEPŘ CITRÓNOVÝ MARÍNA

Charakteristika:

okrová hrubá pálivá směs s citrónovou kůrou a cibulí

Možnosti použití:

minutky, steaky, ryby, marináda na zvěřinu

   

 

 

PEPŘ ČTYŘBAREVNÝ (celý, drcený)  

Charakteristika:

směs černého, bílého, zeleného a červeného pepře

Možnosti použití:

ostré pokrmy, steaky ze všech druhů mas, dekorace nebo do stolních mlýnků

 

     

PEPŘ TŘÍBAREVNÝ (celý, drcený)  

Charakteristika:

směs černého, bílého a zeleného pepře

Možnosti použití:

steaky z hovězího, vepřového i zvěřiny, dekorace, pikantní omáčky, saláty

 

 

PEPŘ PAŘÍŽSKÝ

Charakteristika:

světlohnědá hrubá po pepři ostrá směs

Možnosti použití:

steaky z různých druhů masa, dušená zelenina

    

 

     

PEPŘOVÉ KOŘENÍ HRUBÉ 

Charakteristika:

hnědočervená hrubá ostrá směs

Možnosti použití:

steaky, stolní mlýnky

 

 

PERNÍKOVÉ KOŘENÍ  

Charakteristika:

hnědá mletá směs

Možnosti použití:

perníky, slavnostní a vánoční pečivo

 

     

PIZZA SMĚS

Charakteristika:

barevná středně hrubá ostrá směs

Možnosti použití:

pizza, plněné těstoviny

    

    

 

 

POLÉVKOVÁ ZELENINA  

Charakteristika:

barevná hrubá směs polévkové zeleniny

Možnosti použití:

polévková zelenina

Doporučení: před tepelnou úpravou nejprve

namočit ve studené vodě, vrátí se tvar i barva

 

     

PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ  

Charakteristika:

světlezelená hrubá neostrá směs

Možnosti použití:

saláty, dresinky, majonézy, paštiky, polévky, omáčky, bylinné octy

 

 

ROŠTĚNKOVÉ KOŘENÍ 

Charakteristika:

červenohnědá mletá mírně pálivá směs

Možnosti použití:

dušení hovězích plátků, španělské ptáčky

    

 

     

RYBY ČERVENÉ

Charakteristika:

červená mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

sladkovodní i mořské ryby

    

 

 

RYBY HNĚDÉ

Charakteristika:

světle hnědá pálivá směs

Možnosti použití:

rybí polévky, ryby pečené na roštu, ryby v aspiku

 

     

RYBY STAROČESKÉ

Charakteristika:

šedozelená mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

ryby připravované s rozmarýnou

    

 

 

RYBY ZELENÉ

Charakteristika:

zelenožlutá mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

pečené, smažené, grilované sladkovodní ryby, rybí saláty, aspiky, studená kuchyně

 

     

SALÁTOVÁ ZÁLIVKA SPECIÁL

Charakteristika:

zelená středně hrubá nepálivá směs s octovou chutí

Možnosti použití:

salátové zálivky olejové, jogurtové, smetanové

   

 

 

SALÁTOVÉ BYLINKY 

Charakteristika:

zelená středně hrubá nepálivá směs

Možnosti použití:

nejrůznější druhy salátů

Doporučení: předem zvlhčit olejem, jogurtem,

smetanou, teprve pak použít

 

     

SMĚS DIVOKÉHO KOŘENÍ-SVÍČKOVÁ  

Charakteristika:

šedobílá mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

pečené hovězí maso

     

 

 

STAROČESKÉ KOŘENÍ 

Charakteristika:

světle hnědá mletá slabě ostrá směs

Možnosti použití:

pečené nebo dušené maso, husté zeleninové polévky, omáčky

 

     

STEAKOVÉ KOŘENÍ

Charakteristika:

žlutohnědá hrubší po pepři ostrá směs

Možnosti použití:

steaky z kuřecího nebo vepřového masa

 

 

SVAŘOVÁNÍ VÍNA  

Charakteristika:

hrubá směs na svařování vína – přírodní báze

Možnosti použití:

alkoholické nápoje

 

     

SVAŘENÉ VÍNO (instantní)  

Charakteristika:

jemná směs na svařování vína – instantní báze

Možnosti použití:

alkoholické nápoje, směs se zcela rozpustí

 

 

SV. HUBERT MLETÝ

Charakteristika:

šedozelená mletá slabě ostrá směs

Možnosti použití:

marináda na zvěřinu, pečená a dušená zvěřina

 

     

SÝROVÉ VARIACE

Charakteristika:

šedobílá mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

zapékání se sýrem

Doporučení: vmíchat 20 g do 250 ml smetany nebo mléka, zalít na zapékaný pokrm

 

 

ŠPAGETY A TĚSTOVINY 

Charakteristika:

červená středně hrubá nepálivá směs

Možnosti použití:

masové náplně podávané na špagetách a jiných těstovinách

    

 

     

TANDOORI MASÁLA 

Charakteristika:

temně červená mletá slabě ostřejší indická směs

Možnosti použití:

marináda na steaky, grilované i pečené maso

Doporučení: odležení v marinádě nutné

 

 

TEXAS 

Charakteristika:

cihlově červená mletá neostrá směs

Možnosti použití:

marináda na steaky, grilování masa, vaječné pokrmy, špenátem plněné omelety

     

 

     

TRAMPSKÉ KOŘENÍ

Charakteristika:

červená mletá nepálivá směs

Možnosti použití:

kotlíkový guláš, pečené kuře, vepřové maso, míchaná vajíčka, slané omelety

 

 

VARIANTA DEKOR  

Charakteristika:

červenohnědá hrubá dekorativní směs

Možnosti použití:

dekorace, obalování masa

   

 

     

VEPŘOVÁ PEČENĚ 

Charakteristika:

hnědá jemná nepálivá směs

Možnosti použití:

pečení vepřového masa

Doporučení: směs je potřeba do masa dobře vetřít

 

 

VICTORIA UNIVERZÁL

Charakteristika:

červená středně hrubá nepálivá směs

Možnosti použití:

grilování a pečení masa, grilované koleno, vylepšení chuti „nepovedené“ pečeně

     

 

     

VIRGINIA

Charakteristika:

zelenobílá hrubá ostrá směs

Možnosti použití:

rožněné, grilované i pečené maso

    

 

 

ZABIJAČKOVÉ KOŘENÍ 

Charakteristika:

šedozelená jemná po pepři ostrá směs

Možnosti použití:

jitrnice, prejt, jelítka, klobásy, polévky a další zabijačkové pochoutky

 

     

ZAZIKY

Charakteristika:

žlutozelená hrubší neostrá řecká směs

Možnosti použití:

salát zaziky, studená kuchyně

 

 

ZVĚŘINA, DRŮBEŽ 

Charakteristika:

žlutozelená jemná neostrá „Hubertova“ směs

Možnosti použití:

nakládání a marinování zvěřiny a drůbeže